Sensidev logo

Zeamă de Developer Podcast

Despre, cu și pentru developers.

Ascultați folosind:

Apple Podcasts
Youtube Podcasts
Google Podcasts
Spotify

From devs to devs

Podcastul “Zeamă de Developer”, creat de Sensidev, vă servește un concentrat de experiențe reale și autentice a programatorilor din România. Vorbim despre izvorul pasiunii, provocări, dureri, plăceri, drame și latest shit din industria de software development, în fiecare săptămână. Toți invitații noștri sunt programatori aleși pe sprânceană, cu mulți ani de experiență, dar și programatori la început de drum.

Image

Pass the mic 🎙️

Stoarcem toată esența programatorilor prin discuții sincere, educative și câteodata la granița cringe-ului, de aceea toți #devii se pot simți în largul lor în cadrul podcast-ului nostru. Poți oricând să te alături și tu, pentru a pătrunde împreună în spatele scenei de cod. Fiecare invitat are sarcina să paseze microfonul către următorul #dev iscusit, deci dacă ești pregătit pentru întrebarea lui - trimite-ne un email la podcast@sensidev.com  pentru a-ți exprima interesul.

Sezonul 1

Sezonul 2

Sezonul 3

img

#48 Alexandra Crișan | Profa de mate s-a făcut, de fapt, developer

Publicat în 16.05.2024

Ierni reci, autobuze aglomerate și programare din centrul țării – cam așa începe un nou episod din podcast-ul Zeamă de developer, dar se încinge pe măsură ce înaintăm în conversație cu Alexandra cu insight-uri de produse tech sau lucratul într-un startup vs. în mediul corporate.

 

img

#47 Alexandru Meseșan | Să ne imaginăm evoluția tehnologiei VR, AR, XR în viitor

Publicat în 09.05.2024

Alexandru Meseșan este un dezvoltator 3D autodidact, cu o experiență de peste 15 ani în proiecte web. 

În prezent, este CEO și Co-Fondator al startup-ului Ixaria, care reușește să aducă cele două pasiuni ale lui împreună: proiectarea 3D și tehnologia. Ixaria este o platformă specializată în realizarea de configuratoare de produs 3D pentru producătorii de mobilă.

img

#46 Nick Ciolpan | Pasiunea e intersecția dintre ce iubești să faci și ce ești bun să faci

Publicat în 25.04.2024

Episodul cu numărul #46 îl are în prim plan pe Nick Ciolpan, un oaspete mai neconvențional și un profesionist care  și-a croit propriul drum în lumea software-ului. Nick a început să învețe programare încă din grădiniță, dar a decis inițial să se îndepărteze de industria IT.

Cu experiențe diverse în recrutare și analiză organizațională, a simțit apelul industriei software și a decis să-i dea o șansă. A fost necesar să-și înființeze propria firmă pentru a intra în acest domeniu din perspectiva unui începător.

img

#45 Adrian Azoiței | Dacă aduci valoare end-user-ului, ți-ai atins scopul

Publicat în 18.04.2024

Dacă aduci valoare end-user-ului, ți-ai atins scopul. Voi ce părere aveți – sunteți de acord cu noul nostru invitat?

Adrian Azoiței este un adevărat om al schimbărilor și al aventurii în domeniul software. Cu o poveste care începe în lumea mecanicii și ingineriei auto, Adrian și-a găsit drumul către programare într-un mod neașteptat și pasionant.

img

#44 Ovidiu Bite | Greșelile sunt o oportunitate de învățare

Publicat în 11.04.2024

Povestea sa începe cu zilele de școală în România, unde și-a început pasiunea pentru calculatoare și programare. Odată ajuns la facultatea de Automatică și Calculatoare, și-a perfecționat abilitățile tehnice și și-a pus bazele carierei de dezvoltator software.

De la freelance și consultanță la roluri cheie în startup-uri din Norvegia, parcursul său profesional este o lecție despre adaptabilitate și perseverență. Astăzi, se ocupă de dezvoltarea produsului principal al unui startup norvegian, fiind unul dintre cei mai experimentați membri ai echipei.

img

#43 Adrian Militaru | Tu cum îți calibrezi potențiometrul?

Publicat în 04.04.2024

Echilibrul între bani și satisfacția personală este important în carieră, iar Adrian consideră că banii nu sunt scopul final, ci mai degrabă un mijloc pentru a-ți realiza pasiunile.

img

#42 Alexandra Dudari | Întâlnirea cu Python a fost divină

Publicat în 28.03.2024

Alexandra Dudari este un Python Developer, care și-a mărturisit dragostea sinceră pentru această tehnologie în cadrul primului episod din cel de-al treilea sezon, marca Zeamă de Developer.

Dar înainte de asta, povestește despre primul contact cu programarea, descoperirea pasiunii pentru acest domeniu și parcursul său în industrie. A accentuat perioada de explorare și descoperire a direcției în programare, precum și despre motivația și susținerea personală în această călătorie. Alexandra împărtășește și strategiile sale pentru gestionarea anxietății și a gândurilor negative, precum și importanța autoeducării și dezvoltării personale în domeniul programării.

Sezonul 1

Sezonul 2

Sezonul 3