Sensidev logo

Zeamă de Developer Podcast

Despre, cu și pentru developers.

Ascultați folosind:

Apple Podcasts
Youtube Podcasts
Spotify

From devs to devs

Podcastul “Zeamă de Developer”, creat de Sensidev, vă servește un concentrat de experiențe reale și autentice a programatorilor din România. Vorbim despre izvorul pasiunii, provocări, dureri, plăceri, drame și latest shit din industria de software development, în fiecare săptămână. Toți invitații noștri sunt programatori aleși pe sprânceană, cu mulți ani de experiență, dar și programatori la început de drum.

Noi suntem gazdele Zeamă de Developer

Este timpul să ne cunoști și pe noi — Lucian Corduneanu și Andreea Rugescu, un developer și un HR, care au pornit în misiunea de a descoase poveștile developerilor din România.

Ne dorim să creăm un spațiu pentru toți #devii din țară, să ne cunoaștem cu toții mai bine și, de ce nu, să devenim și o comunitate.

Image

Pass the mic 🎙️

Stoarcem toată esența programatorilor prin discuții sincere, educative și câteodata la granița cringe-ului, de aceea toți #devii se pot simți în largul lor în cadrul podcast-ului nostru. Poți oricând să te alături și tu, pentru a pătrunde împreună în spatele scenei de cod. Fiecare invitat are sarcina să paseze microfonul către următorul #dev iscusit, deci dacă ești pregătit pentru întrebarea lui - trimite-ne un email la podcast@sensidev.com  pentru a-ți exprima interesul.

Sezonul 1

Sezonul 2

Sezonul 3

img

#57 Alina Mihăilă | Cum se împacă viața de mamă cu o carieră de dev?

Publicat în 18.07.2024

Alina a crescut la țară, într-o familie modestă, și a știut încă din gimnaziu că vrea să devină programator, inspirată de un verișor care călătorea mult. A reușit să intre la un liceu de prestigiu, dar a avut parte de profesori duri și umilințe, reușind să treacă peste aceste provocări cu ajutorul prietenului său, actualul soț.

Share on:

img

#56 Mike Dolha | Mic-check, mic-check: rățușca de la birou prin software development

Publicat în 11.07.2024

Mike Dolha este unul dintre cei mai efervescenți invitați pe care i-am avut până acum și, cu siguranță, unul care ne-a făcut să râdem până la lacrimi. A descoperit că a face oamenii să râdă este un atu puternic și l-a folosit puternic și în acest episod din Zeamă de developer.

Mike a început să lucreze ca Software Developer acum 10 ani în Londra, în timp ce studia Computer Science with Games Technology. S-a focusat pe front-end development și lucrează aproape exclusiv în Angular de 5 ani și jumătate. 

Share on:

img

#55 Tițian Cernicova | Cum se îmbină TypeScript cu Vivaldi?

Publicat în 04.07.2024

Tițian a început să codeze în timpul liceului, chiar și fără un computer acasă, rezolvând probleme complexe de programare pe hârtie. Primul său job a fost ca administrator de rețea, dar pasiunea pentru cod l-a dus la a deveni un programator rafinat, lucrând inițial cu C#, iar mai apoi, descoperind farmecul lui TypeScript, a reușit să-și schimbe direcția profesională.

Adevărata aventură a început când a răspuns la întrebări despre TypeScript pe Stackoverflow, loc unde a ajuns să fie pe locul al treilea la categoria respectivă, cu peste 3,200 de răspunsuri. Contribuțiile sale au fost remarcate de Bloomberg, unde acum dezvoltă un tool intern folosind TypeScript.

Share on:

img

#54 Cosmin Rusu | Până când să ai răbdare?

Publicat în 27.06.2024

Cosmin Rusu este originar dintr-un orășel micuț din Bistrița-Năsăud, dar cariera sa l-a purtat prin marile centre tehnologice ale lumii. A început cu olimpiadele de informatică, a continuat cu internship-uri la giganți tech precum Amazon, Google și Apple, și acum conduce propria sa agenție de software development – Duty Ventures.

Cosmin povestește despre cum este să conduci o echipă autonomă de programatori, despre provocările întâlnite în re-arhitecturarea proiectelor și despre cum folosește AI-ul, inclusiv ChatGPT, pentru a eficientiza procesele de dezvoltare.

Share on:

img

#53 Cristian Staicu | Pascal, fotbal și roșii din grădină

Publicat în 20.06.2024

Născut în inima României, cu rădăcini ce străbat patru limbi și două culturi în familia sa, Cristian a parcurs un drum fascinant de la primii pași în IT, jucându-se pe un HC românesc, până la poziția actuală de leader al unui grup de cercetare.

Cristian ne-a împărtășit experiențele sale de la studiile universitare la Politehnica din Timișoara, trecând prin diverse roluri de developer și cercetător în Europa, până la contribuțiile sale semnificative în cybersecurity, unde a descoperit zeci de vulnerabilități în proiecte open-source.

Share on:

img

#52 Aleodor Tabarcea | Mama, îți mai aduci aminte când te luai de mine că stau la calculator?

Publicat în 13.06.2024

Este joi, așadar stoarcem zeamă de developer dintr-un nou developer 🎙️ Aleodor Tabarcea — un om care a transformat adversitatea în triumf și a cărui carieră este o adevărată inspirație pentru oricine iubește tehnologia și dezvoltarea personală.

Născut în Bacău într-o familie numeroasă, Aleodor ne-a împărtășit cum, de la o copilărie plină de provocări, a ajuns să fie un lider apreciat în domeniul IT. De-a lungul carierei sale, a trecut de la primul său job la Ericsson, la experiențe valoroase la Bitdefender și Adobe, până la rolul actual de Engineering Manager la un startup în plină expansiune.

Share on:

img

#51 Mădălina Velișcu | Schemă logică pentru… o rețetă de clătite

Publicat în 06.06.2024

Mădălina și-a descoperit pasiunea pentru calculatoare în gimnaziu, iar drumul ei profesional a evoluat fascinant de la lecții de informatică în Iași la coordonarea echipelor în inima tehnologiei la București. Prima ei dragoste a fost Pascal, dar astăzi vorbește fluent limbajele moderne ale tehnologiei.

După un început în sectorul bancar, unde a lucrat la Raiffeisen și Piraeus Bank, Mădălina a făcut o schimbare radicală în IT, demonstrând o adaptabilitate incredibilă. Acum, ea nu doar că navighează cu succes prin provocările tehnologice, dar conduce echipe, implementează metode Agile și își împarte experiența acumulată cu colegii și comunitatea.

Share on:

img

#50 Robert Mălai | Cum își începe un director tehnic cariera?

Publicat în 30.05.2024

Episodul cu numărul 50 din sezonul 3 din podcast-ul Zeamă de developer îl are ca invitat pe Robert Mălai, un developer cu o experiență atât de lungă, încât ne povestește de vremuri când programa pe casete.

Robert și-a început cariera de programator în 2002, în domeniul automotive, unde și-a dezvoltat skill-urile pentru aproximativ un deceniu.

Share on:

img

#49 Alex Imbrea | Îmi găsesc energia în a crea ceva nou

Publicat în 23.05.2024

Episoadele din Zeamă de developer descos și cei mai secretoși developeri în a detalia întreg parcursul lor de când au dat prima dată cu nasul de un calculator până au avut acel “AHA moment” în care îți dai seama că profesia îți vine mănușă.

Share on:

img

#48 Alexandra Crișan | Profa de mate s-a făcut, de fapt, developer

Publicat în 16.05.2024

Ierni reci, autobuze aglomerate și programare din centrul țării – cam așa începe un nou episod din podcast-ul Zeamă de developer, dar se încinge pe măsură ce înaintăm în conversație cu Alexandra cu insight-uri de produse tech sau lucratul într-un startup vs. în mediul corporate.

Astăzi avem o invitată specială, Alexandra, cu o poveste captivantă și o pasiune remarcabilă pentru lumea software-ului. De la zilele de școală până la experiențele profesionale internaționale, Alexandra și-a construit o carieră impresionantă în domeniul tehnologiei.

Share on:

img

#47 Alexandru Meseșan | Să ne imaginăm evoluția tehnologiei VR, AR, XR în viitor

Publicat în 09.05.2024

Alexandru Meseșan este un dezvoltator 3D autodidact, cu o experiență de peste 15 ani în proiecte web. 

În prezent, este CEO și Co-Fondator al startup-ului Ixaria, care reușește să aducă cele două pasiuni ale lui împreună: proiectarea 3D și tehnologia. Ixaria este o platformă specializată în realizarea de configuratoare de produs 3D pentru producătorii de mobilă.

Share on:

img

#46 Nick Ciolpan | Pasiunea e intersecția dintre ce iubești să faci și ce ești bun să faci

Publicat în 25.04.2024

Episodul cu numărul #46 îl are în prim plan pe Nick Ciolpan, un oaspete mai neconvențional și un profesionist care  și-a croit propriul drum în lumea software-ului. Nick a început să învețe programare încă din grădiniță, dar a decis inițial să se îndepărteze de industria IT.

Cu experiențe diverse în recrutare și analiză organizațională, a simțit apelul industriei software și a decis să-i dea o șansă. A fost necesar să-și înființeze propria firmă pentru a intra în acest domeniu din perspectiva unui începător.

Share on:

img

#45 Adrian Azoiței | Dacă aduci valoare end-user-ului, ți-ai atins scopul

Publicat în 18.04.2024

Dacă aduci valoare end-user-ului, ți-ai atins scopul. Voi ce părere aveți – sunteți de acord cu noul nostru invitat?

Adrian Azoiței este un adevărat om al schimbărilor și al aventurii în domeniul software. Cu o poveste care începe în lumea mecanicii și ingineriei auto, Adrian și-a găsit drumul către programare într-un mod neașteptat și pasionant.

Share on:

img

#44 Ovidiu Bite | Greșelile sunt o oportunitate de învățare

Publicat în 11.04.2024

Povestea sa începe cu zilele de școală în România, unde și-a început pasiunea pentru calculatoare și programare. Odată ajuns la facultatea de Automatică și Calculatoare, și-a perfecționat abilitățile tehnice și și-a pus bazele carierei de dezvoltator software.

De la freelance și consultanță la roluri cheie în startup-uri din Norvegia, parcursul său profesional este o lecție despre adaptabilitate și perseverență. Astăzi, se ocupă de dezvoltarea produsului principal al unui startup norvegian, fiind unul dintre cei mai experimentați membri ai echipei.

Share on:

img

#43 Adrian Militaru | Tu cum îți calibrezi potențiometrul?

Publicat în 04.04.2024

Echilibrul între bani și satisfacția personală este important în carieră, iar Adrian consideră că banii nu sunt scopul final, ci mai degrabă un mijloc pentru a-ți realiza pasiunile.

Aceasta este doar una dintre concluziile pe care le-am avut din conversațiile cu Adrian Militaru, un Data Engineer tănăr și pasionat de ce face. De la parcursul său în cariera profesională, la diferența dintre software development și data engineering, lucru de acasă vs. lucru de la birou și chiar mers pe Marte – această conversație a fost presărată cu de toate, pentru toți.

Share on:

img

#42 Alexandra Dudari | Întâlnirea cu Python a fost divină

Publicat în 28.03.2024

Alexandra Dudari este un Python Developer, care și-a mărturisit dragostea sinceră pentru această tehnologie în cadrul primului episod din cel de-al treilea sezon, marca Zeamă de Developer.

Dar înainte de asta, povestește despre primul contact cu programarea, descoperirea pasiunii pentru acest domeniu și parcursul său în industrie. A accentuat perioada de explorare și descoperire a direcției în programare, precum și despre motivația și susținerea personală în această călătorie. Alexandra împărtășește și strategiile sale pentru gestionarea anxietății și a gândurilor negative, precum și importanța autoeducării și dezvoltării personale în domeniul programării.

Share on:

Sezonul 1

Sezonul 2

Sezonul 3